
در سال های اخیر میزان ساخت و ساز در کشور ایران با افزایش قابل توجهی روبرو شده است. قطعا با کاهش خانه های ویلایی و افزایش مجتمع های مسکونی و تجاری در کشورمان، شاهد تولید تجهیزات بیشتری برای این عرصه بوده ایم. نیاز است که بدانید، یک آپارتمان چند طبقه برای این که بتواند از ساختار محکم و استواری بهره مند باشد، نیاز به موارد مختلفی دارد. یکی از این موارد سقف های بسیار محکم می باشد. همان طور که می دانید، سقف به عنوان یکی از اساسی ترین قسمت های هر ساختمان به شمار می رود. به همین دلیل نیز روش های زیادی برای ساخت سقف های گوناگون ارائه شده است.
در سال های اخیر مراکز بسیار زیادی در سراسر کشور ایران وظیفه اجرای سقف آپارتمان های نیمه کاره را بر عهده گرفته اند. این مراکز با شرح نحوه اجرای سقف ها و برخی از موارد پیرامون این مسئله تاثیر مستقیمی را در اجرای بهتر این قسمت از ساختمان ها داشته اند. اما قبل از هر چیزی نیاز است تا افرادی که در این عرصه به فعالیت می پردازند، آشنایی لازم را با برخی از سقف های به کار رفته در آپارتمان ها داشته باشند. این مسئله موجب می شود تا شما بتوانید علاوه بر افزایش اطلاعات خود در رابطه با انواع سقف ها، سطح کیفی ساخت و ساز را بالا ببرید.
با سقف عرشه فولادی آشنا شوید
یکی از سقف هایی که طرفداران بسیار زیادی در عرصه ساخت و ساز به خود جذب کرده است، سقف عرشه فولادی می باشد. اگر بخواهیم به شرح سقف عرشه فولادی بپردازیم، باید بگوییم که این نوع سقف مجموعه ای از ورق های گالوانیزه می باشد. بسیاری از افراد این ورق ها را با نام ورق فلزی و فولادی نیز تهیه می کنند. نیاز است که بدانید، این نوع از سقف ها اغلب بر روی تیرآهن سوار می شوند و از سکوی نسبتا بادوامی نیز بهره مند هستند. سکوی محکم این سقف موجب شده تا هیچ گونه مشکلی برای استفاده از عایق های ضد آب، بتن های سبک و معمولی و برخی دیگر از ماده ها وجود نداشته باشد. سقف های عرشه فولادی از ساختار فوق العاده ای بهره مند هستند که این مسئله سبب استفاده مداوم از این سقف در ساختمان ها شده است.
سقف تیرچه کرومیت در میان برترین سقف ها
یکی از جدیدترین سقف هایی که توانسته است در میان انواع سقف ها به محبوبیت عظیمی دست پیدا کند، سقف تیرچه کرومیت بوده است. این نوع از سقف ها دارای طرفداران بسیار زیادی هستند و در سال های اخیر نیز به خوبی معروف شده اند. سقف کرومیت یک نوع سقف تیرچه بلوک است که از تیرچه فلزی با جان باز برای ساخت آن استفاده می شود. استفاده از سقف کرومیت در سازه های فولادی رواج بسیار بیشتری را دارد استحکام و یکپارچگی فوق العاده ای در این نوع از سقف ها به چشم می خورد که این مسئله سبب افزایش طرفداران سقف کرومیت نیز شده است. نیاز است که بدانید، به وسیله تیر های کرومیت می توان چندین سقف ها را به صورت هم زمان بتن ریزی کرد. این مسئله تاثیر مستقیمی را در کاهش هزینه های شما خواهد داشت. میلگرد حرارتی، بلوک پر کننده، کلاف عرضی، بتن رویه و … از جمله اجزای این نوع سقف شناخته می شوند.
بیشتر بدانیم: همه چیز درباره ی سقف لایت فرم
سقف کامپوزیت در میان انواع سقف های برتر
یکی دیگر از انواع سقف ها که توانسته است جایگاه مناسبی در میان برترین سقف ها به دست آورد، سقف کامپوزیت یا مرکب بوده است. این نوع از سقف ها از ترکیب میلگرد های فولادی و همچنین بتن مسلح تهیه می شوند. علت نام گذاری این سقف به نام سقف مرکب، به دلیل ترکیب فولاد و بتن در ساخت آن ها می باشد. اصلی ترین کاربرد سقف کامپوزیت در مقایسه با سایر سقف ها، استفاده از این سقف در ساختمان هایی بوده که از اسکلت فلزی بهره مند هستند. سقف کامپوزیت به دلیل داشتن شرایط مناسب برای استفاده در ساختمان های اسکلت فلزی، به عنوان گزینه مناسبی شناخته می شود. در یک سقف کامپوزیت از اجرای گوناگون و مختلفی مانند تیر فرعی، بتن، ورق فولادی، آرماتور های حرارتی، فلاشینگ، گل میخ و … استفاده می شود. با توجه به موارد ذکر شده می توان سقف کامپوزیت را به عنوان یک سقف مناسب و ایده آل معرفی نمود.
سقف تیردال را بشناسید
سقف تیردال به عنوان یکی از جدیدترین فناوری های شناخته شده در میان تمامی سقف های مختلف شناخته می شود. اصلی ترین ویژگی سقف تیردال در مقایسه با انواع سقف ها، صرفه جویی این نوع سقف در مصرف بتن و فولاد می باشد. علاوه بر موارد ذکر شده، در این نوع از سقف ها، وزن سقف با کاهش قابل توجهی روبرو می شود. کاهش وزن سقف در حالتی انجام می گیرد که میزان مقاومت سقف هیچ گونه تغییری را نخواهد کرد. در این نوع از سقف ها قسمتی از سقف که در منطقه کششی قرار گرفته شده حذف می گردد و مقداری از سطح مقطع بتن که برای قرارگیری آرماتور های کششی و عرضی تعیین شده است، باقی خواهد ماند.
بیشتر بدانیم:همه چیز درباره ی سقف وافل
سقف دال بتنی، محبوب برای ساخت و ساز
سقف دال بتنی نیز به عنوان یکی دیگر از انواع سقف ها شناخته می شود که طرفداران بسیار زیادی را به خود اختصاص داده است. این نوع از سقف ها دارای مقاومت بسیار زیادی هستند و کنترل بسیار زیادی را بر روی وزن وارد شده دارند. سرعت اجرای سقف های دال بتنی بیشتر از سایر سقف ها بوده و کاربری های بسیار زیادی را دارد. برخی از کاربرد های اصلی سقف دال بتنی شامل سقف، تونل سازی، ساخت فونداسیون، ساخت بالکن و … می شود.
سقف پیش تنیده، قدیمی ترین سقف
روش پیش تنیدگی در اجرای سقف ها به عنوان یکی از قدیمی ترین و فوق العاده ترین روش های ابداع شده توسط مردم آمریکا شناخته می شود. در این روش، از فولاد ها برای افزایش مقاومت و استواری بتن ها استفاده می شود. همان طور که می دانید وزن سقف ها اغلب بر روی بتن بوده که این مسئله سبب مقاومت دائمی بتن می شود. به همین دلیل نیز سقف پیش تنیده در چنین شرایطی به کمک سقف آمده و به کاهش فشار وارد شده به بتن می پردازد. این مسئله باعث می شود تا با کاهش فشار، میزان خطرات نیز تا مقدار بسیار زیادی کاهش یابد. جلوگیری از تغییر شکل و کاهش ارتفاع نیز از اصلی ترین شاخصه های یک سقف پیش تنیده در ساختمان ها شناخته می شود.
سقف روفیکس، مدرن و ایده آل
سقف روفیکس به عنوان یکی از سقف های مدرن و ایده آل در میان انواع سقف ها شناخته می شود که فناوری مدرنی را به خود اختصاص داده است. روفیکس به عنوان نوعی از سقف های کامپوزیت نیز شناخته می شود که در ساخت آن از ورقه های مختلف فلزی مشبک استفاده می شود. به این ورقه های فلزی روفیکس گفته می شود. همچنین بسیاری از طراحان و مهندسین این عرصه سقف روفیکس نوعی دال بتنی نیز معرفی می کنند. نیاز است که بدانید در این سقف ورقه های فلزی روفیکس نقش قالب های دائم را بر عهده دارند. استفاده از سقف های روفیکس در سقف، کف، دیوار ها و سقف کاذب رواج گسترده ای دارد. سرعت اجرای بالا و خطرات بسیار پایین در اجرای سقف روفیکس از جمله مزایای این سقف به شمار می رود.
کدوم یک از این سقف ها برای سازه های سنگین مناسبه؟