
در سال های گذشته میزان ساخت و ساز در کشور ایران با افزایش قابل توجهی روبرو شده است. در راستای این مسئله، فناوری های بسیار زیادی وارد عرصه ساخت و ساز شده اند تا پیشرفت های بسیار زیادی در این زمینه صورت بگیرد. همان طور که می دانید، یک ساختمان از بخش های گوناگونی بهره مند بوده که هر یک از این بخش ها از اهمیت خاصی برخوردار هستند. یکی از قسمت های بسیار مهم تمامی ساختمان ها، سقف می باشد. در حال حاضر سقف آپارتمان ها از طریق روش های گوناگونی ساخته می شوند که هر یک از آن ها دارای ویژگی های خاصی هستند. امروزه افرادی که به ساخت و ساز در کشورمان می پردازند، از طراحی های گوناگونی برای سقف استفاده می کنند. یکی از طراحی های منحصر به فرد که امروزه کاربرد های بسیار زیادی را در سقف ساختمان دارد، سقف دال بتنی می باشد.
در سال های اخیر میزان توجه مردم کشور ایران به سقف دال بتنی تا مقدار بسیار زیادی افزایش یافته است. در راستای این مسئله اکثریت پروژه های امروزی به سقف های دال بتنی مجهز شده اند تا یک آپارتمان از بهترین سقف ممکن برخوردار شود. اما افرادی که تاکنون آشنایی لازم را با این نوع از سقف ها نداشته اند، باید قبل از هر چیزی با سقف دال بتنی آشنا شوند. آشنایی لازم در میان این سقف و افرادی که قصد استفاده از آن را دارند، موجب می شود تا شما بتوانید به شکل بهتری به استفاده از آن ها بپردازید.
بیشتر بدانیم:سقف کوبیاکس چیست؟
سقف دال بتنی چیست؟
امروزه سقف دال بتنی به عنوان یکی از سقف های رایج و بسیار محبوب در کشورمان شناخته می شود. این نوع از سقف ها اغلب به دلیل استقامت و پایداری قابل توجه خود، مناسب تحمل وزن های بسیار سنگین می باشند. سقف های دال بتنی به دلیل ساختار خاص خود دارای انواع مختلفی هستند که هر یک از آن ها در ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد. تنوع در سقف دال بتنی موجب شده تا در کشور ایران شاهد استفاده مداوم از این سقف ها باشیم. نیاز است که بدانید، سقف های دال بتنی دارای پنج دسته مجزا هستند که هر یک از آن ها از ساختار متفاوتی بهره مند هستند. این دسته ها شامل سقف دال بتنی متکی بر تیر، دال تخت، دال تخت با سر ستون ها، دال مشبک، دال مجوف بتن مسلح می شوند. تمامی موارد ذکر شده از ساختار های مشابهی بهره مند هستند که تفاوت های کوچکی در میان آن ها وجود دارد.
نیاز است که بدانید در بازار های امروزی کشور ایران، اجزای مختلف سقف دال بتنی از طریق روش های مختلف به فروش می رسند. توجه داشته باشید که برخی اوقات ممکن است نام سقف های مختلف دال در بازار های متفاوت باشد. بنابراین اگر نام دیگری به جز موارد ذکر شده شنیدید، ممکن است مورد ذکر شده توسط شما صحیح باشد.
مراحل اجرای سقف دال بتنی
قالب بندی سقف
اولین مرحله در اجرای سقف دال بتنی، قالب بندی سقف موردنظر شما می باشد. نیاز است که بدانید قالب بندی سقف ها اغلب از طریق قالب های چوبی، فلزی و پلاستیکی صورت می گیرد. قالب های دال بتنی به دلیل داشتن وزن بیشتر در مقایسه با سایر سقف ها برای قالب بندی نیازمند قالب های فلزی هستند. مرحله قالب بندی به عنوان یکی از مراحل بسیار مهم در اجرای این سقف شناخته می شود. به همین منظور نیاز است تا توجه زیادی برای این مرحله به کار گرفته شود.
آرماتور بندی سقف دال
پس از انجام مرحله قالب بندی به وسیله قالب های فلزی، نیاز است تا مرحله آرماتور بندی برای سقف دال بتنی انجام بگیرد. در مرحله آرماتور بندی نیاز است تا تمامی میلگرد ها به وسیله ترتیب خاصی در کنار یکدیگر قرار بگیرند. بر خلاف عقیده بسیاری از افراد، از بست های فلزی برای متصل کردن این میلگرد ها به یکدیگر استفاده می کنند. استفاده از بست های فلزی رواج گسترده ای دارد اما می توان از جوش سرد نیز برای متصل کردن میلگرد ها استفاده نمود. توجه داشته باشید که این پروسه آرماتور بندی گفته شده که زمان اجرای آن قبل از بتن ریزی می باشد. توجه داشته باشید که باید قبل از هر چیزی در این مرحله به ضوابط میلگرد گذاری آشنا باشید. نحوه محاسبه میلگرد ها باید به صورت دقیقی با توجه شرایط موردنظر از سوی شما صورت بگیرد.
مرحله بتن ریزی برای سقف دال بتنی
بتن ریزی به عنوان یکی از مراحل بسیار مهم در اجرای سقف دال بتنی به شمار می رود که نیاز است توجه ویژه ای به آن کنید. در ابتدا نیاز است که بدانید، روند بتن ریزی توسط شما، باید به گونه ای باشد که در حین ریختن و قرار دادن آن، به حالت خمیری شکل باقی بماند. حالت خمیری بتن موجب می شود تا مسیر های میان میلگرد ها به راحتی توسط بتن پر شود. این مسئله تاثیر مستقیمی را در ریختن بتن در محل نهایی موردنظر دارد. این موضوع باعث می شود تا در صورت جا به جایی مجدد، دانه های مختلف بتن جدا نشوند. توجه داشته باشید که تمامی مراحل بتن ریزی باید به صورت صحیح و بر اساس اصول آن انجام بگیرد.
برچیدن پایه های اطمینان
در مرحله آخر نیاز است تا پایه های اطمینان قرار گرفته شده برای سقف دال بتنی برچیده شود. این مسئله بدین معناست که قالب های سقف و شمع های آن با توجه به اصول ذکر شده و برخی از موارد مختلف مانند شرایط جوی انجام شود. برچیدن پایه های اطمینان به معنای اتمام اجرای سقف توسط شما بوده و شما پس از آن می توانید نسبت به انجام سایر مراحل سقف دال اقدام نمایید.
مزایای سقف دال بتنی
یکی از مسائلی که نیاز است تا قبل از اجرای سقف دال بتنی به خوبی توسط سازندگان آپارتمان ها بررسی شود، مزیت های سقف دال می باشد. به طور کلی یکی از مسائلی که موجب شده تا سقف دال طرفداران بسیار زیادی را در این عرصه پیدا کند، مزایای آن بوده اند. یکی از مزیت های این سقف، صرفه جویی در مصالح مصرف شده در اجرای این سقف می باشد. این موضوع سبب کاهش هزینه های شما نیز خواهد شد. مقاومت این سقف در برابر زلزله فوق العاده بوده و این سقف می تواند از مقاومت برشی بی نظیری نیز بهره مند باشد. استقامت بالا در برابر آتش نیز از جمله مزایای این سقف به شمار می رود. عایق صوتی نسبتا مناسب و همچنین عمر مفید و نسبتا طولانی از دیگر مواردی بوده که می تواند جزو مزایای دال بتنی شناخته شود.
معایب اصلی سقف دال
از اصلی ترین معایب سقف دال بتنی می توان به کم بودن مقاومت آن در برابر نیروی کششی و فشاری سقف اشاره داشت. همان طور که می دانید این نیرو به بتن وارد می شود. بنابراین می توان دریافت که بتن به دلیل نداشتن شرایط لازم برای جلوگیری از نیروی کششی، توان مقابله با این نیرو را در اختیار ندارد. برخی از مشکلات اجرایی و همچنین افزایش وزن مرده در سقف های دال از جمله مواردی بوده که قطعا در اجرای این سقف با آن مواجه خواهید شد. توجه داشته باشید که این سقف ها مناسب ساختمان های اسکلت فلزی نبوده و اغلب به ساختمان های اسکلت بتنی پیشنهاد می گردد.
مزایای این مدل سقف نسبت به بقیه چیه؟
کاربر عزیز
پاسخ سوال شما در همین مقاله بارگذاری خواهد شد.